17.03.2010

Leken førte til nedbrent skole.Jeg synes synd på både unger og foreldre.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=587565

Det som noen tenkte var en uskyldig lek førte sannsynligvis til at skolen brant ned.
Stakkars unger som må sitte i avhør.Men det er klart de må forklare seg.Jeg synes jeg kan kjenne skrekken som mor når din håpefulle har vært med på en lek som har fått slike fatale følger.Man vet nesten ikke hvor man skal gjøre av seg.Mange følelser som popper opp i hodet på foreldrene da.Man får lyst til å både bortforklare, beskytte, finne en årsak,ta på seg skylden, føler seg som en dårlig forelder osv.Men sannheten er at dette kan skje hvem som helst.Det er ikke bare en type barn, eller noen type foreldres barn som gjør slike ting.
Håper ungene og foreldrene blir skånet for falske rykter og tåpelige utsagn.Det er i slike settinger man ser hvem som er venner og hvem som er falske.
Jeg glemmer aldri da min lille jente på da 5 år hadde vært med på hærverk i barnehagen.Da var ikke mor høy på pære gitt.De brøt seg inn i lekestua, tok ut bilder og knuste de og deretter gjemte de glassskår i sanden.Jippi.Man kan jo stille spørsmålet hvorfor henge opp bilde rmed glassramme i en lekestue, men men.De skulle jo IKKE brutt seg inn der da.Huff, synes jeg kjenner følelsen enda.Bilde av lekestua i avisa og alt.Min frøken tullball måtte pent gå inn til lederen i barnehagen og forklare seg helt på egenhånd.Det ble jeg og styreren enige om.Det svei nok skikkelig men hun har ALDRI gjentatt et lignende stunt, og håper hun aldri gjør det heller.
Knuste bilder og nedbrent skole kan vel ikke sidestilles, men følelsen og sjokket har nok mange like trekk vil jeg tro. Kunne blitt stygt om noen av barna skar seg på glassbiter i sanden.
Ikke alltid bare fryd å være mamma og pappa gitt.Ønsker de som mistet skolen og også de som "lekte" alt godt og at de får en ny skole de vil trives på.

13 kommentarer:

 1. Trist for barna-trist for lærerne og trist for alle-andre gang det brenner på Tårnåsen skole. Håper alt går i orden med lokaler og barna kan komme tilbake til hverdagen.
  Lykke til i Oppegård kommune.

  SvarSlett
 2. Dette var utrolig fint skrevet. Jeg føler også med både de fire guttene og foreldrene deres.

  Hilsen mamma med barn på Tårnåsen skole

  SvarSlett
 3. Dette var ikke en uskyldig lek. og de guttene som gjorde det er på ingen måtte uskyldige i noe som helst. De har forsøkt tent på ballbingen og annet på skolen før. Banka opp elever, stjålet, drevet utpresning og bare vært det man kaller drittunger. Ingen sympati fra meg. Håpper de ikke blir å se på tårnåsen mere.
  Hilsen pappa med barn på denne skolen

  SvarSlett
 4. Kjære pappa.Har du spurt deg selv hvorfor gjør de det?Om ingen sympati fra deg nå, så forvent ikke sympati den dagen dine barn gjør noe dumt.Eller de gjør kanskje aldri noe galt??
  Noen barn er veldig flinke til å oppmuntre andre til å drive med spik men går fri hver gang.
  Vel jeg kjenner ikke guttene eller noen på denne skolen,men synes det er fryktelig trist.Og har disse gutten et problem som du beskriver så får vi håpe de blir tatt tak i og får hjelp.

  SvarSlett
 5. Synes fryktelig synd på alle involverte, det er sikkert ikke særlig kult å være den som har skylda for at 450 unger får mye lenger skolevei og generelt vanskelig skolesituasjon.

  Broren min og jeg startet en skogbrann på rundt hundre kvadratmeter pga uforsiktig lek med kinaputter når vi var små. Vi var ikke særlig høye på pæra når gata var full av brannbiler og vi måtte forklare oss en og en for brannsjef og lensmann.

  Vi hadde kjempeflaks, de eneste som ble skadet var noen trær...

  SvarSlett
 6. De unga er nok ikke høye i hatten nå, dem forstår nok hva som har skjedd og at dette var dumt. Dem må betale en høy "pris" for dette. Tro ikke at alle klarer å holde tunga rett og ikke mene ditt og datt rundt matbordet ikke bare nå men over lang tid. Jeg synes synd på disse og deres familier. Dem har kanskje søsken også. Håper dere i lokalsamfunnet ikke snur ryggen til dem og dems familier men gir dem heller en hjelpende hånd. Kan det være at noen burde ha brydd seg før, kan det være rop om noe. Ikke hakk hånda av de involverte og deres familier men gi dem en hjelpende hånd. Samfunnet er ikke større enn at vi bør bry oss om hverandre og ikke med hverandre. Lenge leve fellesskapet og samhold, sammen kan vi nå langt.

  SvarSlett
 7. dette er min tidligere skole, og om ryktene stemmer, så vet jeg hvem guttene er. noen småbøller som ikke helt skjønner konsekvenser av ting. men når man er 12 år bør man vel egentlig skjønne at det er dumt å "leke-tenne-på-en-skole" så kan vel ikke kalle det en uskyldig lek. men de må vel ha gjort ett eller annet, helt på bensin eller noe (ryktene sier at det er flytende nitrogen). en liten zippolighter kan umulig ta så mye skade, vi snakker om en hel nedbrent skole. bare lærernes kontorer er igjen.

  gruppepress er nok en stor faktor.

  men likevel, syntes synd på guttene og deres familie. en utrolig vanskelig tid lokalsamfunnet på tårnåsen skal gå gjennom nå.

  SvarSlett
 8. ja vanligvis så kan man kreve at unger i 12-13 års alder skal forstå konsekvenser av ting.Jeg aner ikke noe om hvem disse er.Håper bare de får den hjelpen de trenger nå uansett hva de tenkte da de tente på.

  SvarSlett
 9. Jeg hører at barna på Tårnåsen skal skvises inn på naboskolene, de er stappfulle fra før. Konsekvensene av sånt som dette blir enorme, det er klart det er synd på de involverte, men det er synd på veldig mange flere også. Etter det jeg har hørt om disse guttene, så burde foreldrene tatt tak i ungene sine for lenge siden, håper at de får profesjonell hjelp til å gjøre det nå, om ikke de klarer det selv.

  SvarSlett
 10. Må si at jeg har større sympati for de elevene som mistet skolen sin enn de fire brannstifterne. En ting er å tenne en gressbrann som kommer ut av kontroll Det kan vel til nød kalles uskyldig lek med ild. Det er noe helt annet å sette fyr på veggen ved et inngagnsparti med brennbarveske. Det forstår til og med mindre barn enn disse 11-13 åringene.

  SvarSlett
 11. Det er godt å se at sympatien ikke utelukende er på drittungene som fororsaket dette. Mine barn må bytte skole, begyne i brakeskoler og andre mer eller mindre dårlige løsninger. (All ære til komunen og skolen som faktisk har greid dette på så kort tid.) Så leser vi om hvor synd vi skal synes på gutta som har pøbla, ødelagt, skriblet på veger og stjålet i butikene her opp gjenom de siste 7 åra. Minst to av dem er kjenninger hos politiet. Det blir som om vi skal synes synd på mobere og voldsmenn.
  Hører hva dere sier, men jeg har ingen sympati med de 4.

  SvarSlett
 12. hei,
  jeg går på den skolen eller nå går jeg på tårnåsen aktivitets senter.jeg går i klasse med han ene som tente på skolen , og jeg syns ikke mye synd på han.det har vært stinkbomber og sånt på skolen og lurer på hvem som står bak det .
  det er jo synd på han , jeg tror ikke han har de beste foreldrene for på torsdagen var jeg der oppe igjen , og da var han ute men noen fra d-klassen og heiv snøballer på skolen.
  han har aldri vært den snillest ,kalt meg dumme ting og hivd snøballer på bilen til pappa.
  lillesøstern min skal starte p skolen til høsten , hun må sikkert starte i en brakke.og lillebroren min går i 1klasse.
  stakkars og stakkars...


  Carima.blogg.no

  SvarSlett
 13. hei jeg gikk på denne skolen, det er kjedelig å gå på aktivitetsenteret..

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.