01.07.2011

Hvorfor gjorde du ikke motstand?

Mange av de som opplever en voldtekt eller annen type overgep blir ofte møtt med Hvorfor gjorde du ikke motstand? Det må da bety at det var frivillig!
Hvor mange av disse synserne vet hva en voldtekt er og hva som skjer når du utsettes for slik vold.
Kroppen vår er finurlig innstilt og de reaksjoner og handlinger vi anså som naturlige er ikke alltid  det som faktisk skjer.
Jeg tror man kan "forlate kroppen" i en slik situasjon. Man skjønner at man ikke har en sjanse og man flykter unna.Man kan ikke flykte fysisk, men du kobler ut rett og slett.Det gjør at mange glemmer en del av det som skjedde også.Det bruker selvfølgelig voldsmannens(voldskvinnens) advokat for det det er verdt.Men skjønner de egentlig så mye av hva de utsetter ofrene for?Klarer de se dem i øynene og gå hjem for å nyte en fridag etterpå?


Jeg har selv opplevd sterk vold og har kjent på kroppen hva slags forsvarsmekanismer som slår inn.
Kroppen min og jeg har glemt mye, og jeg akter ikke å gå mange år tilbake og finne det igjen nå.Men de som nettopp har vært utsatt for vold bør bli sett, hørt og respektert fra første stund.
Jeg har arr, usynlige arr riktignok.Men det at de er usynlige betyr ikke at jeg ikke føler dem.De er evigvarende i motsetning til synlige arr som gjerne forsvinner etterhvert.


Klart man blir skadet.For meg er det å stole på andre mennesker.Jeg blir kjempeskeptisk når noen roser meg.Tror de håner meg.Før ble jeg nesten sint hvis noen roste meg så andre hørte det.Men i dag har jeg lært meg å takle det, og faktisk kan jeg tro på noe av det:)


Politi og andre hjelpeapparat må vise at de lytter og tror på det som blir sagt.Selvfølgelig kan det skje at noen anmelder noen uten grunn.Men det første møte skal ikke være preget av skepsis fra hjelperens side, bare i tilfelle det er løgn.Det får man ta når man finner det ut og kanskje da heller finne ut av hvorfor dette menneske leverer en falsk anmeldelse.Kanskje vedkommende trenger hjelp, om på en annen måte.


Jeg kjenner fortvilelsen og oppgitthet når en kvinne ikke blir trodd , f.eks pga at hun tross alt hadde frivillig sex med en utlending dagen før!!!Helt utrolig at noe sånt kan brukes mot en.En skam at rettsvesenet ikke evner bedre.
Vi har vel alle behov for nærhet .At man hadde frivillig sex en dag, betyr ikke at man ikke kan bli voldtatt og skadet av andre dagen etter.


Måtte alle som utsettes for vold få den hjelpen de trenger og bli respektert.Ingen skal godta å bli banket opp, voldtatt eller utsettes for psykisk vold.Men mange ganger må de ha hjelp til å komme unna.Hjelp til å forstå at de ikke har fortjent å ha det vondt, og hjelp til å finne tilbake til seg selv.

4 kommentarer:

 1. Veldig bra innlegg! Jeg kjenner jeg blir så lei meg på dine vegne at du har måttet oppleve noe slik...ingen fortjener å oppleve vold eller noe annet vondt!

  Det er helt forferdelig at noen kvinner ikke blir trodd og kanskje forhåndsdømt av andre, for hvem vet hva de går gjennom uten å ha opplevd det selv?!

  SvarSlett
 2. Kjære Nina.Vær ikke lei deg på mine vegne.Jeg har klart meg bra.Men takk :)
  Gjør helle en innsats for de du måtte møte på din vei og er midt oppi det.

  SvarSlett
 3. SV: takk for koselig tilbakemelding, og takk for at du også skriver om dette. Det er viktig at det blir tatt opp igjen og igjen. Kanskje det tilslutt blir gjort noe skikkelig for å få bukt med problemet.

  SvarSlett
 4. Kjempebnra innlegg!
  Jeg har aldri blitt utsatt for noe sånnt men jeg vokter meg ekstra i disse voldtektstider...
  jeg er rett og slett vettskremt for å gå alene...
  En ting er å bli voldtatt, en annen ting er den totale ydmykelsen man må igjennom fopr å bevise voldtekten...
  Jeg fatter ikke at en lovinstans i det moderne og til dels likestilte Norge bruker frivillig sex en dag som argument for at det også var frivillig dagen etter...
  Jeg har all verdens medfølelse for den jenta! Hun skulle ha sluppet å føle seg så ydmyket i tillegg til det vonde hun har opplevd...
  stakar.
  jeg håper hun har styrke til å anke.

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.