28.02.2010

Viktig med helsepersonell og førstehjelp i skibakker

http://http//www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=582069

Sender mange gode tanker til gutten som nå ligger skadet på St.Olavs hospital etter  fall i skibakken.
Vgnett skriver at det tilfeldigvis var to leger tilstede som hjalp gutten før han ble fløyet med luftambulanse til sykehuset.
Det burde ikke være bare tilfeldigvis at det finnes leger og/eller førstehjelpere tilstede i skibakker.
Den første hjelpen som gis kan ha uendelig stor betydning for hvordan det går i den videre behandling på sykehuset.
Mange må også bli flinkere til å beskytte seg/sikre seg selv i skibakken.Hjelm burde være et krav for å få lov til å kjøre der.Det skal ikke så store krefter til for å gi store skader.Men det er heller ikke så mye som skal til for at vi er bedre sikret!!! Ta vare å deg selv der ute, noen er glad i deg!!

2 kommentarer:

  1. Jeg var på nordnorsk mesterskap i gymnastikk- og turn hvor det var en av ungdommene som slo seg og lederne måtte spørre i microfonen om det var noen med førstehjelps kurs tilstede. Tenk hvis det hadde vært av de små gymnastene og fallet hadde vært værre.. Det er til og med en sport! Det er mange steder det skulle vært krav med helsepersonell!

    SvarSlett
  2. Høres helt vanvittig ut.Sannsynligvis hadde de ikke lov til å starte noe mesterskap engang uten godkjente førstehjelpere.Var på et større arrangement i sommer med min 5 år gamle sønn, en fotballturnering, der hadde de glemt å bestille sanitetspersonell!!!Heldigvis har gjerne flere av foreldrene og trenere førstehjelpskunnskaper i dag.Men allikevel.

    SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.