08.06.2011

Han bare MÅ bli med på fødselen!

At pappa`n er med på fødselen er blitt helt vanlig .Og det at partneren vil være med er flott.men hva når han ikke ønsker det? Skal kvinnen da bli såret og sint og si at det bare MÅ han?


Det skjer nok ikke rent sjelden at menn som egentlig kunne tenke seg å slippe blir nærmest tvunget med.Jeg har selv tenkt det at har han vært med på leken så får også han tåle steken ,men ser nå at dette blir feil.

En pappa som er nervøs og føler seg uvel på føden har ingen verdens ting på fødestua å gjøre.Han vil kunne frata deg oppmerksomhet istedenfor å støtte deg. Jordmor bør kunne fokusere på deg og ikke en overnervøs far som kanskje svimer av.
La stakkar`n sitte på gangen i det minste:) så kan han dukke opp når barnet er født og ha kvalitetstid sammen med dere.Når det stormer som værst er det ikke sikkert du som fødende tenker over om han er der eller ei.Og som artikkelen på klikk.no sier så skal fødselsledsager være støttende og rolig på fødestua.

Fødselen er din dag, der dine urkrefter kommer til sin rett.Vi trenger ikke en fødselsledsager som blir hysterisk da.Kanskje har du en god venninne som kan støtte deg?
Men for all del.Er pappa`n klar for oppgaven som han er ment til så bør han være med.Det blir en STOR opplevelse for han også.

3 kommentarer:

 1. Helt enig...
  Jeg hadde med en pappa som stort sett bare var i veien og et irritasjonsmoment under fødselen.
  Hvis jeg prøvde etter fødselen å spørre hvordan han opplevde "livets mirakel" sa han bare at jeg hadde vært så sur og han hadde kjeda seg...
  Nå må det kanskje sies at forholdet skrantet og jeg tok med meg barnet og flyttet to år senere pga at han hadde null interesse i å være familiefar, men jeg følte i etterkant at han ikke burde ha vært med på fødselen...

  Marit

  SvarSlett
 2. Hei


  Jeg skrev nylig om dette tema selv, og jeg synes så absolutt at far må få slippe å være med om han ikke vil, ellers får jordmor det mer travelt med å passe på far enn den vordende mor. Men jeg har vært med på å ta i mot barn, og det er en minnerik opplevelse jeg ikke ville vært foruten!

  http://www.vargas12.com/2011/04/hva-kan-far-bidra-med-pa-fodestuen/

  Vargas

  SvarSlett
 3. Helt sant. Det var ingen tvil om at min samboer skulle være med. Han ville faktisk. Han kviet seg, JA. Men han var en helt! Jeg er så glad han vart med :) Jeg hadde ikke følt meg like kåmfi om f.eks mamma eller en venninne skulle være med. Det var på en måte "vår" dag og vår opplevelse.

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.