30.06.2011

Mobbere skal ut av skolen


I dag kan vi lese at FRP ønsker at det er mobberne og ikke mobbeofrene som skal bytte skole.Jeg er helt enig i at det er på sin plass, når man har prøvd andre muligheter først og det ikke nytter.
Det er og blir helt feil at det er ofrene som skal straffes.


Jeg mener ikke at man skal kastes ut av skolen for en enkelt episode som kan ryddes opp i og man må inn i saken og se hvor alvorlig den er.Men det skal være nulltoleranse for mobbing på en skole.


De ansvarlige ved skolen må ta nettopp ansvaret sitt på alvor og ikke snu det døve øret til.
Det bør heller ikke være slik at det er mobberen det er mest synd på, selv om sannheten ofte er at det er de som er de største taperne når det kommer til stykket.
Vi kan ikke alltid unnskylde mobbere og voldsmenn med at de hadde det så vondt i oppveksten stakkars, eller de har en diagnose og kan ikke noe for hva de sier eller gjør.
Fortsetter vi med denne stappingen av puter under armene deres så ødelegger vi to personer samtidig.Den som mobbes blir fortsatt  mobbet og ødelegges på den måten.Et grusomt overgrep av alle som vet om det, men ikke gidder gjøre noe med det.
Så har vi mobberen som blir ødelagt som menneske fordi han/hun tror de bare kan fortsette og kan utvikle seg til å bli en brutal og voldelig person.Merk at jeg skriver KAN bli.

Om det så er at de ikke har grenser hjemme, så må noen gi dem det da.Ikke bare overføre skylden på andre og la det være slik.
Men jeg tror ofte foreldrene til mobberne uskyldig blir stemplet som  syndebukkene.Enten ungen  mobber eller blir mobbet, så er det  ungen som skal ha hjelp.Om skolen ikke samarbeider på en god måte med foreldrene så hvordan kan man da hjelpe?


Hvor mange barn, unge og voksne i dag opplever ikke at de blir mobbet og trakassert. Ledere ved skoler og jobb feier det unna og tror det skal gå over, drar hjem til sin familie og nyter ettermiddagen, imens mobbeofrene strever med sine vonde tanker og følelser og prøver samle mot til en ny dag.Ny skole eller ikke.
Slik kan vi ikke ha det , kan vi vel?

De skoler som har skjønt  poenget ved nulltoleransen,bør gå foran som et godt eksempel og fortelle hva de gjør.Elever som har fått hjelp, både mobberen og mobbeofferet bør også fortelle sin historie.
Så kan man jo alltids håpe at flere ledere forstår hva som faktisk blir sagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.