17.06.2011

"Du kommer aldri til å finne deg ny kjæreste om du får barn nå, ingen vil ha en alenemor"

En liten reprise på et gammel innlegg:

Vet egentlig ikke hvor mange ganger jeg har snakket med jenter som har fått høre dette eller lignende.

Å skulle ta et valg på om du skal fortsette et svangerskap eller ei er noen ganger vanskelig nok om man ikke skal få høre at man kan bli Singel resten av livet.

Hvem sier dette? Jo både de som er "faren til til svangerskapet", foreldre til den gravide og venninner.

Noen ganger må jeg le , men samtidig er det så stygt å si slike ting.Hvorfor skulle man ikke ha muligheten til å møte en ny kjæreste når man har barn.

Det blir noen utfordringer ekstra når man har barn.Det er det ingen tvil om. Men dette med å skaffe seg ny kjæreste er neppe det første man bekymrer seg for når man er gravid.

Hvor mange barn er det ikke som har stefar/mor.Hvorfor skulle ikke du kunne få en kjæreste.

Men må si at de gutta som går inn i et forhold der det er barn fra før de er tøffe. For selv om barnet har en biologisk far de har kontakt med så vil man bli en farsfigur i større eller mindre grad.

Mange alenemødre jeg har møtt har også sagt selv at de ikke kommer til å finne noen ny kjæreste på lenge, at det sikkert blir vanskelig å takle en mann som skal ta del i barnets liv, at man er redd menn skal være skeptiske når man forteller man har barn.Men plutselig var det en der gitt.

Vel, om en gutt/mann ikke vil ha deg som kjæreste pga barnet ditt da kan du vel kanskje vurdere om han var verdt bryet.Jeg tror at om du er glad nok i en person så blir du glad i barnet også.På en annen side er det jo like greit de er ærlige på det der og da enn at de leker kjæreste en stund for så å finne ut at ansvaret blir for stort.Jeg hørte nylig om en mann som forlot sin kone og 6 barn med den unnskyldningen at -jeg ante da ikke at det skulle bli så mye jobb med 6 barn. Det var altså hans egne barn.Ok, det er altså ikke like mye jobb og ansvar for moren eller? Jeg håper nesten det var litt mer enn de 6 barna han hadde vært med å lage selv som var årsaken til bruddet.Forhåpentligvis ikke hverdagskost det der.

Javisst er det tøft å være steforelder til unger som kanksje ikke vil vite av deg, eller trasser og bruker din steforeldrestatus for alt det er verdt.Og det er ikke alle som egner seg til å gå inn i et forhold der det er barn. Men å bruke -du kommer til å bli alene resten av livet, for å skremme noen,den er drøy.Å være stefar krever sin MANN!! Så da spørs det da, om han er mann nok, eller om du som mor tør å la ham være det;)

Noen ganger ryker forhold fordi moren ikke lar den nye kjæresten få ta del på en skikkelig måte.

Hva du gjør med livet ditt som alenemamma er jo mye opp til deg selv også.Barnet/barna kommer først selvfølgelig, men glem ikke deg selv.Det går ut over både deg selv og barnet om du ikke ivaretar noen av dine egne interesser og behov.Og da snakker jeg ikke først og fremst om menn:)

Hva mener dere lesere? er barn noe som gjør deg singel resten av ditt liv?

5 kommentarer:

 1. Bra innlegg. Som selv alenemor og ha opplevd dette, syns jeg det er forkastelig. Selvfølgelig finner jeg en ny kjæreste når tiden er riktig med alt det betyr. :)

  SvarSlett
 2. Ahh dette er kjent stoff!
  Den kommentaren har eg høyrt nokre gonger og det er grusomt å få slengt den i fleisen!
  Eg har berre positive erfaringar frå å bere fram skatten min åleine...Visst har eg fore redd for at den kommentaen der skulle slå rett. Men gjett..eg hadde kjærastetilbud medan eg var gravid...og etterpå!
  Og jamen dukka han ikkje opp han rette og - er der håp for meg er der håp for alle.

  Klem frå lykkeleg åleinemamma med snuppeskatt og kjærast / bonuspappa :-)

  SvarSlett
 3. Jeg tror alle kan finne en kjæreste selv om de har barn, og jeg synes faktisk det er trist å skulle se på barna som et hinder i det hele tatt.
  Mannfolk som lar et barn stoppe kjærligheten, vet neppe hva kjærlighet er. Slike menn trenger ingen kvinner i livet sitt.
  Barn er en gave, og det er selvsagt lettere å forstå for en som allerede er pappa til to nydelige gutter. ;-) Fint innlegg.

  SvarSlett
 4. Jeg var heldig og fant en mann som er like glad i Maya som han er i meg.
  jeg ville ikke engang vurdert å starte et forhold med en som ikke likte jenta mi.
  jeg hadde et kort forhold med en mann som helt tydelig smiska med datteren min for at jeg skulle like han bedre... DET ble også helt feil.
  Det er et ordtak på engelsk:
  It takes a dick to be a dad but a Man to be a father.
  DEN er ganske treffende...

  SvarSlett
 5. Veldig bra innlegg, og et veldig aktuelt tema! :)

  Jeg har vært inne på tanken selv om det skulle skje at jeg hadde blitt alenemamma, om jeg noen ganga ville fått meg ny kjæreste. Det er jo ikke alle menn som er interessert i å dele livet med ei jente som har barn fra før. Og nei, det er ikke alle, men det er noen der ute som ikke bryr seg om det! Takk og lov! Og man må jo tenkte at selv om det er mange alenemødre der ute er det også mange fedre med barn som kanskje tenker på samme måte...

  Jeg har vokst opp med mamma og stefar, og jeg har vært så heldig at stefaren min har behandlet meg som sitt eget barn selv om jeg hele tiden har hatt kontakt med pappa og vært der annenhver helg og i ferier gjennom oppveksten...

  Jeg vet uansett at om jeg noen gang blir alenemamma kommer jeg til å være nøye med hvem jeg slipper inn i livet vårt...

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.