20.03.2010

Mange barn med ukjent far

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/barneministeren-for-mange-barn-med-ukjent-far-3164168.html

For ikke lang tid siden skrev jeg en liten artikkel om det å skulle oppgi navnet på barnets far eller ikke.
På tv.2 nyhetene i dag snakker Lysbakken om at man må prøve å få flere kvinner til å oppgi navnet på barnefar.Men han sier også at han ikke tror på straff for de som ikke gjør det.Jeg er veldig enig med ham i det. Det kan finnes grunner for at moren ikke vil opgi navnet.Det kan en sjelden gang være snakk om liv og helse. Dette ser jeg også via min jobb.
Min artikkel er lagt ut på mammanett.no også. Tror dette er et veldig viktig tema.
Flere må få hjelp og informajson om hvorfor det er viktig å oppgi navnet på barnets far.Det handler om identitet og vite hvor man kommer fra.Og faren kan være viktig og riktig for barnet selv om han ikke var riktig for mor.Men som sagt kan noen ha veldig gode grunner for å ikke oppgi navnet også.Og også i disse tilfellene er det viktig at andre forstår og ikke dømmer.

3 kommentarer:

 1. Er jo noen jenter som ikke vil at ungene skal ha kontakt med far/fars familie..
  Kan være samlivsbrudd eller en one night stand som ligger bak.
  For barna betyr dette at de blir fraskåret samvær med den biologiske slekten og selvfølgelig også mister retten til arv.
  Synes det er greitt at det offentlige presser på for å få fram hvem som er far ,både med tanke på hva barnet vil savne , men også i tilfelle det skulle være genetiske sykdommer i familien som trenger behandling.

  SvarSlett
 2. Hei:)Takk for kommentar.
  Ja det du påpeker med arvelig sykdom er en veldig viktig faktor.

  SvarSlett
 3. Jeg forstår og at noen mødre ikke kan oppgi barnefar ved fødsel men det er alikevel viktig at barn får vite om sitt opprinnelige opphav en eller annen gang når de er modne nok til å forstå og at de ikke blir foret med løgner. Det som er feil i systemet er at mødre i dag lett kan lyve om hvem som er barnefaren uten at det får noen konsevenser. Det er en urett begått av mor mot far og barn og burde ikke gått an. Loven må endres på et eller annet vis slik at kvinner i hvert fall ikke kan lyve. Bedre med "far ukjent" og en forklarelse på det enn å plutselig oppdage at den du trodde var faren din ikke er det likevel.. et barn kan tåle det utroligste bare de får vite sannheten..

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.