22.02.2010

Vinterferie-Tenk sikkerhet på fjellet

Det er nå Vinterferie for mange av oss.Noen tar vinterferien neste uke. Det som er sikkert er at mange drar til fjells.Men hvor fjellvante er de fleste?
Som Korpsleder i Hamar Røde Kors Hjelpekorps og som sykepleier er jeg opptatt av at dere alle tenker sikkerhet.
Legg ike ut på tur fordi du skal ha noe å skryte av når du kommer hjem.En kort tur kan fort bli lang om du ikke er kjent i område og været snur om.Ta med uystyr etter type tur.Og sjekk værmeldingen !!
Skal du og barnet/barna ut i vinterkulda så tenk bekledning. Altfor mange ganger i det siste har jeg oppservert unger som er tynkledde i kulden.Småbarn som får være med ute og være fysisk aktive er superheldige, men  det burde være en selvfølge med vindtett lue og varme votter i minusgradene.For ikke lenge siden var jeg sammen med venner i fjellheimen i en ski og akebakke.Der så jeg flere småbarn 1-3år,som ikke hadde votter.Noen tok av både lue og votter av ungene når de skulle spise. Ja vi gjør det inne, men IKKE UTE i 15 kuldegrader.Så til og med en som la sin lille sønn på et utebord og skiftet bleie. Det var faktisk oppvarmet sanitæranlegg på stedet.Ja vi tåler litt og vi bor i Norge, men vi må bruke vettet folkens.Når det blåser litt og ungen kanksje er våt på kinnet av snørr, tårer etc så blir fort de små kuldegradene mye kaldere og effektive på sart barnehud.Og tenk på deg selv også.Du har det mye bedre ute og vil trives bedre med å leke sammen med ungene i snøen når du er riktig kledd.Det å være ute i snøen og leke er fantastisk gøy for både store og små. Bruk Ull innerst og vindtett ytterst.
Tror de fleste foreldre har sunn fornuft i forhold til dette ,men etter alt jeg har sett i det siste så ble det naturlig å skrive noen ord nå i Vinterferien.
Kos dere masse med fridager ute i det fri,og husk at er været lite samarbeidsvillig så går det ann å gjøre noe ved hytta/huset eller faktisk inne i huset også.
Nyt ferien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.