09.08.2011

Støtt CAREs nødhjelpsarbeid på Afrikas Horn

En tre år lang tørkeperiode har ført til at minst 12 millioner mennesker på Afrikas Horn mangler mat. Situasjonen blir stadig mer alvorlig.CARE driver nødhjelpsarbeid i de hardest rammede områdene i Somalia, Etiopia og Kenya. Vi når så langt mer enn én million mennesker, blant annet med distribusjon av mat, vann og medisiner. Med ditt bidrag kan CARE hjelpe enda flere.

Klikk deg inn på annonsen øverst til høyre, eller gå inn på  www.care.no/bidrag

Shangara Hassan fra Somalia er en av de 400.000 som nå mottar nødhjelp i flyktningleiren Dadaab i Kenya.- Jeg tror jeg er 20 år. Jeg har fire barn. To er veldig syke. Jeg kom hit med barna for å overleve. Vi hadde ikke noe mer mat igjen hjemme, sier Shangara


Etter at Shangara, mannen og de fire barna hadde gått uten mat i en hel uke, ble de enige om at Shangara skulle ta med seg barna og begynne å gå mot flyktningleirene i Kenya.

- Jeg gikk sammen med noen av naboene våre. Vi gikk over grensen og fikk etter hvert sitte på en buss. Jeg kunne ikke ta med meg noen eiendeler fordi jeg måtte bære barna. Den eldste er seks, mens den yngste bare er seks måneder.

Shangaras mann ble igjen for å passe på de få dyrene som fortsatt levde. Men Shangara sier at han også kommer snart fordi hun tror at alle dyrene kommer til å dø.

- Da jeg kom hit fikk vi mat, vann og noen tepper til å sove på. Det er for mange mennesker som venter på å bli registrert så det er vanskelig å få det man trenger. Vi trenger også medisinsk hjelp, to av barna mine er syke. Jeg bekymrer meg veldig for barna, men å være her i leiren er uansett bedre enn alternativet.


Etter at CAREs ansatte møtte Shangara fikk hun hjelp til å registrere seg og få den hjelpen hun trengte. 80 prosent av flyktningene som strømmer til flyktningleirene i Kenya er kvinner og barn. Kvinnene har ofte flere barn å passe på, og de trenger derfor ekstra hjelp til å ordne registrering, mat og helsehjelp. CARE har et ekstra fokus på å hjelpe enslige kvinner og barn.


12 millioner mennesker er rammet av sult i Somalia, Kenya, Etiopia og Djibouti. Årsakene er den verste tørken på 60 år. I tillegg har regionen vært hardt rammet av konflikt og uroligheter.


Les mer på HER


JEG OPPFORDRER HERVED FLERE MAMMABLOGGERE TIL Å HJELPE
Jeg har gitt en bidrag, vil du også?

4 kommentarer:

 1. ser det er flere som har skrevet om dette i dag.. vi har gitt vårt bidrag, og håper det kan hjelpe litt hvertfall. Huff jeg blir så ufattelig lei meg av bildene.. alle barna jeg helst vil adoptere, alle de fortvilte mødrene som ofrer livene sine for å prøve å redde hvertfall ett av barna sine osv.

  SvarSlett
 2. Hadde det ikke vært for at jeg har to barn her hjemme som jeg ikke klarer å reise fra, så skulle jeg reist ned dit å jobbe.. Virkelig. Angrer på at jeg ikke tok mot til meg å gjorde det etter videregående. Du får handle lydbøkene hos oss da vet du,vi sender varer selv om nettbutikken ikke er helt klar enda. ( beklager måtte jo ha med litt reklame også).

  SvarSlett
 3. Så den andre kommentaren din nå, takk for tilbudet:) tar deg på ordet. jeg HÅPER å få den opp i løpet av noen uker;) vi holder kontakten bare da.

  Dukkene koster ca 450kr. (kan høre med jentene i butikken i morgen). Ikke de billigste dukkene kanskje, men der er så utrolig populære hos barna. Jentene her i huset liker spes godt guttedukkene;) hahaha mye knising når de tar av bleien.

  SvarSlett
 4. Så den andre kommentaren din nå, takk for tilbudet:) tar deg på ordet. jeg HÅPER å få den opp i løpet av noen uker;) vi holder kontakten bare da.

  Dukkene koster ca 450kr. (kan høre med jentene i butikken i morgen). Ikke de billigste dukkene kanskje, men der er så utrolig populære hos barna. Jentene her i huset liker spes godt guttedukkene;) hahaha mye knising når de tar av bleien.

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.