09.04.2010

Ikke noe å vurdere, se til å åpne det hemmelige arkivet deres!!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=596072

Ja jeg skal innrømme at jeg sint her og nå.
De sier de har et hemmelig arkiv. Dette arkivet har opplysninger om overgrep blant annet.Og så sier de dæven døtte meg at de "vurderer" å åpne det.
De må da pålegges å åpne det mener jeg. Hvorfor i all verden skal de ha lov til å gjemme slike opplysninger for politi og omverden.
Makan til vas.

Uansett utdannelse eller jobb så skal man ikke skånes for å oppgi slike alvorlige opplysninger.
Menneskerettigheter er det noe som heter.
Men er det slik at om noen fra kirken voldtar deg eller skader deg på annen måte så har du INGEN rettighet fordi overgriperen er prest.
Mulig jeg overreagerer litt nå. men dette var noe av det mest sinnsyke...

Er vi ikke i 2010?
De burde skamme seg. Forstår ikke at de tør å fortelle om dette arkivet for så å sette nesa i været å si at de bare vurderer å åpne det.

11 kommentarer:

 1. Helt enig! Det er helt sykt hva disse pedofile menneskene har foretatt seg, hele tiden i skjul av sitt embete og prestestilling. Ubegripelig! Ubegripelig er det og at de som har visst om dette har latt være å varsle politiet! Hvor er samvittigheten deres? Det er vel ikke sånne prester vi vil ha! Alle mennesker, uansett stilling, embete osv PLIKTER å varsle politiet om overgripere! Det er da ofrene som skal hensyntas!!! Stakkars disse! Hvordan noen kan vite om slike grusomheter og la være å varsle om det, går over min forstand. Burde fengsles de og, for medvitning!

  SvarSlett
 2. Unnskyld meg, det er bra å være opprørt over det som rulles opp, men det kan være et poeng å holde tunga rett i munnen likevel. Dilemmaet mellom varsling og taushetsplikt er en betent sak i mange tilfeller. Dersom noe fortelles deg under forutsetning at du ikke forteller det videre, da kan man ikke bare fortelle videre. Det er offeret selv som må bestemme hvorvidt dette skal frem, en annen ting er at kirkens menn (eller andre utenomkirkelige i samme situasjon) bør påvirke offeret til å ville stå frem. Legg merke til at offeret i Trondheim slett ikke ville ha saken frem i media, det er en ganske stor påkjenning. Er det vårt behov for å fråtse i elendighet eller er det ofrenes behov som skal stå først? Jeg mener selvfølgelig ikke at dette skal ties i hjel, men jeg håper og tror at flere kan få mot til å stå frem dersom saken deres ikke smøres utover i alle landets aviser. Vi andre trenger ærlig talt ikke kjenne detaljer, som f.eks hvilke seksuelle handlinger Georg Müller utførte, jmf. TV-nyhetene i går..

  SvarSlett
 3. Så med andre ord er det eneste disse prestene har risikert, er å bli tvangsflyttet om sånn aktivitet ble oppdaget.
  Kirken og de i kirken som har kunnskapen burde helt klart få en skikkelig smekk på fingrene for å tilbakeholde informasjon og beviser i alvorlige straffesaker.

  SvarSlett
 4. Trodde det var ulovlig og holde kriminelle
  handlinger skjult men så feil kan man ta.
  Norge får gjøre som England.Krinimelle
  handlinger kan ikke foreldes.  YVE

  SvarSlett
 5. Dessverre er du for dum til å se at det kanskje ikke er en god ide å springe til politiet med alle rykter man hører. Er man for dum til det bør man også melde seg ut av hylekoret. Nå, se til å konsentrere deg om noe nyttig isteden.

  SvarSlett
 6. det er nok vanskelig å holde tunga rett i munnen i slike saker ja, men opplysningsplikt bør gå foran taushetsplikt også i kirken mener jeg.Og det betyr da ikke at de skal navngi de som er utsatt for overgrep.Men å melde fra til politiet som alle andre når straffbare handlinger har foregått.Når man ikke sier fra er man medskyldig.

  SvarSlett
 7. Helt enig med Mamma4!Noen ganger MÅ taushetsplikten vike for opplysningsplikten.

  SvarSlett
 8. Du som sier jeg er for dum, du burde i det minste kommentere med fullt navn:)
  Takk for kommentar:):)
  Har jeg skrevet at man skal gå til politiet med alle typer rykter?
  Her snakker vi om voksne mennesker som vet at det har skjedd seksuelle overgrep.
  Det er det man må varsle politiet om.

  SvarSlett
 9. Som det har blitt kommentert flere ganger har kirkens skriftemål unntak fra opplysningsplikten. Det er gode muligheter for at en slik anmeldelsespolitikk vil gjøre at det hele ikke kommer frem i skriftemålet heller, og da har man oppnådd ennå mindre. Noe kjennskap til overgrepet er bedre enn ingen. Viktigere er det at den som er betrodd rollen som sjelesørger hjelper offeret frem til selv å ønske anmeldelse. Utfordringen her ligger selvfølgelig i at taushetsplikten virker som skalkeskjul for fortielse, en slags bukken og havresekken-problematikk, noe som mange innlegg på diverse blogger insinuerer. Hvorvidt dette er tilfelle i den norske saken har vi ingen mulighet til å si noe om. Jeg håper selvfølgelig at alt slik kommer politiet i hende, men hensynet til offeret må ivaretas, vi utenfor kan ikke forstå hvilke reaksjoner slikt utløser, og vi bør trå med varsomme skritt. Om ikke navnet blir offentliggjort så er likevel det å se en traumatisk opplevelse, som du vet er din egen, slått opp på alle landets førstesider, en påkjenning. Tenk om du overhører vitsing, spekulasjoner om detaljer osv. Det skal ikke mye empati til for å forstå at dette er tøft.
  Men jeg håper den katolske kirke gjennomfører en reform mht å takle slik styggedom på en måte som er god for den det faktisk har gått ut over, at vedkommende vinnder tilbake sin verdighet, og at rettferdighet dermed kan iverksettes.

  SvarSlett
 10. Å ha et arkiv over sine ansatte, aka personalarkiv, er jo vanlig i bedrifter/organsisasjoner. Men når man kaller arkivet "Det hemmelige arkiv", så er det tydeligvis ikke bare ansettelsesavtaler man har der.

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.