19.11.2009

"De er nå dumme de unge jentene som fullfører svangerskapet når pappaen ikke vil være i bildet"

Dette usagent ble sagt direkte til meg av en kvinne som faktisk jobber med ungdom hver dag.
Hva skal man si.
Å kalle andre mennesker for dumme fordi de fullfører et svangerskap synes jeg er drøyt. Selvfølgelig kan man noen ganger tenke at her burde det ikke bli noe barn. Men da er det som regel adskillig mer grunner enn en barnefar som stikker av.
For det andre ble det sagt" de setter jo et barn til verden som allerede ved fødsel har en brutt relasjon".
Vel, sånn jeg ser det må det nesten ha vært en relasjon tilstede før den kan brytes.
Andre ganger er det faktisk til det beste at barnefar ikke er i bildet. Det skal en del til før man kan si det, men når vedkommende har en svært destruktiv adferd så er det like greit.
Det er heller ikke slik at man må  ta abort kun fordi barnefar vil det eller drar sin kos. Det er et valg som må være reelt selvvalgt. Hvis ikke kan det få store konsekvenser senere i livet. Det er ikke rart at mange jenter føler de må ta abort etter de andres ønske når til og med noen fra støtteapparatet mener det er riktig.
Jeg tenker at om denne kvinnen hadde kommet i den situasjon at barnefar hadde forlatt henne i starten av et svangerskap så er det ikke sikkert hun hadde hatt samme mening. Kanskje hun da ville kjent på at dette skal jeg klare alene.Verden er ikke "et bare å gjøre" sted. Uansett situasjon og valg så må vi ta det valget som føles riktig for oss selv.Om man alltid velger etter andres forventning og behov så utsletter man sine egne verdier og følelser.
Hun mente det sikkert godt på sin egen spesielle måte denne damen også. Det kom bare veldig uheldig ut:)
Noen kommentarer der ute?

7 kommentarer:

 1. Hmmm.... Lurer på hvorfor hun ikke sa "de er dumme de mannfolka som stikker av...."

  SvarSlett
 2. Syns det var veldig drøyt. Tenker jo daglig over hvor slitsomt det må være å være alenemor men samtidig hadde jeg garantert valgt det hvis jeg måtte velge mellom gutten min og mer fritid... Kanskje lettere å si når gutten faktisk er født og jeg har blitt glad i han men jeg hadde nok følt det sånn uansett. Sånn vil jeg tro mange tenker men så sier liksom samfunnet at det "ikke går, livet ditt blir ødelagt osv"...Men det er tross alt Norge vi bor i, alt går bare man vil :)

  SvarSlett
 3. Noen mennesker snakker uten og konferere med hjernen først, dessverre! For en utrolig teit ting os si! Stå på, alle alenemødre, uavhengig av om pappan vil være inne i bildet eller ikke:)

  Hilsen ei som sikkert har vært "heldig" i denne damens øyne..

  Cathrine:)

  SvarSlett
 4. jeg er alene med jenta mi, og mens jeg gikk gravid jeg fikk spm om hvorfor jeg ikke tok abort. ikke gratulerer, men at jeg skulle tatt abort. mange rare folk altså.

  SvarSlett
 5. Ja det er sårende og unødvendig med slike spørsmål når man gleder seg til å møte barnet sitt. Vet om en kvinne som under Mekling fikk spørsmålet fra familieterapeuten " du var jo bare noen uker på vei da han dro.Hvorfor tok du da ikke abort"?.Da hadde hun altså en 5 mnd gammel datter hjemme.

  SvarSlett
 6. Nå er jeg riktig nok ingen alenemor, men heller ung førstegangsmamma.

  Men hadde jeg fått det slengt til meg at jeg burde tatt abort, hadde jeg blitt ganske sinna, tror jeg.

  SvarSlett
 7. Ja det er uhørt å si slike ting.

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.