21.10.2009

Trusler rundt Samvær

Jeg snakker en del med foreldre om samarbeid mellom mor og far ang samvær med barnet.
Mange samarbeider fint, noen har ingen kontakt med barnefar/mor , men det er også en del som opplever trusler og vanskeligheter rundt samværet.
Det er ikke alltid enkelt å skulle bevise at far/mor truer med både ene og det andre.Det finne sjelden dokumentasjon på at f.eks far truer md å ta fra mor barnet , eller om å skade mor eller noen i familien. Noen truer også med å skade seg selv  om de ikke får ha samvær på sine premisser.
Dette oppleves tøft for de det gjelder. Man er redd for barnet sitt og når noen truer deg om at "hvis du kontakter familievernkontoret eller politi så stakkars deg" så er det ikke "bare " å handle.Man trenger noen å snakke med.Man trenger å kjenne at noen kan beskytte seg og barnet og ivareta barnets rettigheter.
Er du en av dem som mottar trusler av noe slag rundt dette temaet så vær snill å kontakt noen som kan hjelpe deg. Når mor/far blir stresset pga beskyldninger/trusler så merker barnet  etter hvert at noe er galt.De er små sensitive mennesker.Og ingen fortjener å leve i frykt for at noe ille skal skje.
Ikke bli sittende i fryktens grep, ta kontakt med familievernkontor, helsestasjon, eventuelt Amathea, eller politiet. Man skal ikke finne seg i å bli skremt til å la den andre parten ha barnet om man vet/eller er usikker på om dette  er helt trygt.Barnet har krav på samvær med begge foreldre, men i det ligger det også at samværet skal være trygt og godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.