19.06.2011

Flere gravide i jobb med god tilrettelegging

Det høres veldig bra ut at tilettelegging i arbeidslivet kan få ned sykefraværet iblandt Gravide.
Men klarer man alltid å få dette til? Jeg mener det kommer ann på hva du jobber med og hvor.
Da tenker jeg ikke på hvor som stedt på kartet, men hvem som sitter i ledelsen og hva de fakstisk legger i ansvaret sitt.

Type jobb utgjør mye.
 Helsevesenet av alle plasser er vel stedet man venter å møte forståelse,men også stedet hvor det kan være vanskeligst å oppnå tilrettelegging som fungerer.Det sier jeg ikke for å klandre ,men for å snakke om virkeligheten.
Jobber man på et sykehjem så finnes det nok muligheter,MEN om du har fått en kontorjobb og sitter rolig på vaktrommet og mr Olsen runder hjørnet litt vel kvasst med rullatoren, da sitter du IKKE rolig og ser på at både gubben og rullatoren deiser overende.
-Beklager Mr.Olsen men du må nok bare tåle ørten beinbrudd og hjernerystelse, du skjønner jeg er GRAVID.
Det må faktisk være noen der som gjør den jobben for deg.En stedsfortreder.Og hvor ofte er det ok på et sykehjem at man leier inn ekstra eller ansetter en ekstra pga at det er gravide ansatte som skal ha tilrettelegging? Ikke så altfor ofte vil jeg tro.
Det føles ikke noe greit å ha tilrettelegging når du ser at  kollegaer må gjøre din jobb i tillegg til sin egen som er mer enn nok.Når en annsatt har tilrettelegging,må faktisk arbeidsplassen har det også. Dvs en ekstra ansatt eller endre på arbeidsmengden hvis det er mulig.

Graviditet er ikke en sykdom,men type jobb og belastning kan føre til sykemelding når det ikk er mulig å få andre arbeidsoppgaver.Og for noen er det faktisk en tøff belastning å gå gravid.Enkelte ganger det være nok grunn til å være mer hjemme og ta det rolig. Det må vi nesten akseptere.De bærer på fremtiden,og en stresset og sliten gravid vil kunne påvirke denne lille"fremtiden" i magen.

Det er bra det er blitt et større fokus på dette. Både for at flere kan jobbe under svangerskapet og ikke miste kontakten med kollegaer og det faglige,og fordi det finnes arbeidsplasser som ikke er egnet for gravide.

Ellers vil jeg ønske alle gravide lykke til fremover :) Dere har en fantastisk belønning i vente.

3 kommentarer:

  1. Jo takk...
    Jeg følte jeg måtte slutte i min jobb som omsorgsarbeider når sjefen ba meg løfte en skral gammel dame opp fra gulvet når jeg var 8 uker på vei og jeg allerede hadde gjennomlevd 2 spontanaborter mens jeg jobbet der...
    Min sjef var ikke snill....

    SvarSlett
  2. Kjempe bra skrevet :) Det er ikke alle som forstår det der, og det er vanskelig.

    SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.