19.10.2009

Juleverksted, småsøsken uønsket
Det er snart tiden for juleverksted både på skoler og barnehager.Noen arangerer dette på ettermiddag og gjør det til en hyggelig kveld for foreldre og barn.
Her lages det julegaver og julepynt etter alle kunstens regler, og hva er vel mer kos for en bestemor enn å få noe selvlaget fra sitt barnebarn.
Men det er en ting som jeg reagerte veldig på da jeg var alene med barn.Invitasjonen var hyggelige nok, men når det står nederst "det er ikke lov å ta med småsøsken" da datt iveren og jeg ble like skuffet hver gang.
Jeg kan i utgangspunktet forstå skolens/barnehagens ansatte og at de er redde for at det blir for mange og at de ønsker at det er det barnet som går på skolen/barnehagen som skal ha oppmerksomheten den kvelden.Men hva når man er alene med flere barn? Da må man velge mellom to litt umulige valg.Enten la juleverksted være juleverksted , men da blir ditt barn skuffet og lei seg Det andre er å trosse reglene og ta med småsøsken.
En bekjent som er utdannet førskolelærer sa til meg" men sånn må det bare bli, alle har da en eller annen som kan være barnevakt". Nei faktisk så er det ikke alle som har det.Og man overlater ikke ungene sine til hvem som helst.Greit nok, jeg hadde en mor som ofte stilte opp, men hun kunne ikke være der for oss døgnet rundt. Som regel ringte jeg skolen og sa at enten måtte jeg ha med alle 3 ungene eller så måtte den ungen det gjaldt utebli fra juleverkstedet.Det gikk som regel greit, men noen ble litt småsure.Men det fikk gå.

Jeg vet ikke om det er flere som har opplevd dette?
Jeg forstår den økonomiske biten med at det blir dyrt for skolen/barnehagen hvis alle skal ha med søsken.
Men det må da være bedre å tilby de andre barna å være med og heller koste en 50 lapp pr snute.
Å tro at alle har noen som kan være barnevakt må jo handle om uvitenhet om aleneforeldretilværelsen.
Det er nå engang slik at man bor som regel ikke i samme hus som både besteforeldre, tanter og onkler.
Det er en del der ute som ikke har familie eller de av  ulike gruner ikke kan ha kontakt med de.
Hva med venner sier sikkert noen.Ja venner kan sikkert brukes, men er du innflytter i "bygda" så har kanskje vennene forsvunnet  samtidig med eksen.
Dessuten kan dette like godt angå de som er i parforhold. Kanskje er den ene av foreldrene på jobb.
Jeg synes juleverksted er kjempekoselig. Lag det til en hyggelig dag for hele familien og ta heller litt betalt for det. Det kan da ikke vær så vanskelig å gjøre dette hyggelig for alle.
Mange har sikkert gjort dette lenge, og da sier jeg KJEMPEBRA!

4 kommentarer:

 1. Helt enig!! syns det er utrolig frekt jeg å skrive sånt!
  Skjønner det kan bli rimelig fullt om alle skal ha med småsøsken,men alikevel...

  SvarSlett
 2. Sånn er det her også...selv om vi er to foreldre så er det ikke så lett å få den kabalen til å gå opp når vi har fem barn, den eldste er funksjonshemmet,ingen barnevakt og arrangementer på to-tre kanter på en gang -også er det ikke lov å ha med søsken...

  SvarSlett
 3. Slitsomt.Her er alltid Mannen på senvakt når det er foreldremøter o.l
  Kanskje det er han som ber dem ta det da;)

  SvarSlett
 4. Det er veldig synd at det skal være sånn.. Jeg er ikke alene selv, men kjenner jo mange som er det, og er ikke enkelt å få barnevakt alltid, og ikke alltid enkelt å få jobb engang, som skal passe med henting og levering i bhgn. Synd at alt er lagt opp etter par, for det finnes jo så mange som ikke er det!
  Ha en fin uke! Klem-Mia

  SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.