30.09.2009

Aktiv Mamma, bra eller dårlig?

Hvor aktiv skal en mamma tillate seg å være? Grunnen til at jeg nå skriver om dette er at tanken har opptatt meg litt .Har selv vært og er rimelig aktiv i forhold til jobb og fritid.Så blir det til at man tenker på om dette er bra eller dårlig for barna.
100% jobb + en jobb til + litt i adecco+ Aktiv i Røde Kors ++
Hm.Har nå sagt opp et verv i Røde Kors da jeg føler jeg mister altfor mye tid hjemme. Kjenner jeg egentlig ønsker meg både det ene og det andre vervet men da er jeg ego og tenker kun på meg selv.Barna trenger å se meg hjemme litt mer, og når jeg er der så bør jeg være tilgjengelig.I grunnen burde en som liker å være aktiv og samfunnsengasjert, prøve å skaffe en jobb der man kan jobbe mer hjemmefra.Har tenkt en del på dette nå og sett mulighetene for å være aktiv på en måte som gagner både meg og barna.Foreldrekontakt i barnehagen f.eks.Tar ikke mye tid men det hjelper på det sosial for du blir et bindeledd.Og man lærer alltid noe.Så da takket man ja til det.Og takket ja på vegne av far også:)
Trives med å skrive og rable, og det kan jeg få ut her, og kanskje kunne man skrive en bok etterhvert.
I det minste har man gått til innkjøp av egen pc.På tide kanskje når man er 38 år.
Tror en aktiv mamma kan være et sunt forbilde for ungene.Så lenge aktivitetsnivået tilpasses så man har tid til godnattsang, delta på fotballtreningen, kunne se på barnetv sammen iblant, hjelpe til med lekser.Ikke enkelt å få til hver dag, men man prøver jo.
Jeg må vite med meg selv at når de grå hår kommer så eldes jeg pga en aktiv livsstill og mange gode opplevelser, ikke pga kjedsomhet og en trist hverdag.Men jeg vil også vite at jeg var der for ungene mine.
Så nå reduserer jeg på aktivitet som stresser meg, og prøver heller å være mer  aktiv med og for ungene.
Så får mor skrive og rable litt innimellom.

2 kommentarer:

  1. Alt med måte. Det gjelder å lytte til kroppens signaler. Hva orker jeg og hva klarer jeg? Går dette utover barna? Finnes det en måte jeg kan kombinere? Enig med deg at man skal tenke på barna. Viktig å ikke presse seg selv for hardt. Akkurat når det gjelder skrivearbeid, så pleier jeg å si at jeg heller sitter på PCen og skriver bok, artikler for Mammanett og starter Kreativmamma i stedetfor å se på dårlig TVprogrammer. Synes dette er mer givende. Og så må man huske på at man ofte får mye igjen for å være idealistisk. MEn så er det også viktig at man ikke brenner seg ut. Jeg har møtt så mange idealistiske mennesker som har brent seg helt ut og ender opp med å ikke gjøre noe idealistisk arbeid i det hele tatt. Litt trist, men. Noe av grunnen til de ulike forretningsideene mine om dagen, er å kunne forene idealisme med jobb. Nå er jeg så heldig at jeg kan jobbe med skrivearbeidet mitt på dagtd og slipper å jobbe. Det er deilig.

    SvarSlett
  2. Ser selv at ordet ungene kom utrolig mange ganger og at dette kunne vært skrevet på en bedre måte.Men men, dere får legge godviljen til.Alt kom ned i løpet av et par ledige min.
    Line:Glad på dine vegne at du har anledning til å skrive og jobbe med det du liker på dagtid.Jeg må nok ha den jobben jeg har,( og som jeg trives med) men ønsker å få mer tid hjemme etterhvert.Vi får se hva som skjer i løpet av året:)

    SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.