13.01.2010

Alenemamma for pengenes skyld?

" De spekulerer i det" sier noen." Får barn bare for å slippe å jobbe" sier andre.Men heldigvis er det flest av dem som skjønner at jentene ikke føder barn og velger alenemortilværelsen for å bli "RIKE".
Vet egentlig de som sier dette hvor mye man får i overgangsstønad? Vet de hvor mye jobb det er å være alene om omsorgen?
Vel det kan finnes noen få som tror at livet blir enklere når man har et barn og får penger fra nav.Men de oppdager fort at det ikke er dans på roser.
Bor man hjemme hos mor og far og de betaler  ALT for deg, slik at overgangsstønad og bidrag blir lommepenger, ja da har du god økonomi.Men de fleste alenemødre bor for seg selv de som andre.
Nå må det også sies at ikke alle alenemammaer går på overgangsstønad.Den varer nemlig i bare 3 år. Da er det ut og finne jobb.Starter du på skole før barnet er 3 år kan man få overgangsstønad i 5 år istedenfor 3.
Mange er i full jobb,og noen har god økonomi pga godt betalt jobb, ikke pga nav. Noen ble alenemødre når etter at barna ble store.Da er man gjerne i jobb og det er lønna du lever av, uansett om man er alenemamma eller ikke.
Så har vi den gruppen som må være alene med barnet for å i det hele tatt ha noen kroner å leve for. Det er trist. At noen velger å ikke bo sammen pga økonomi. Det kan være forståelig, men også veldig skummelt.For om barnets far er hos deg på "besøk" litt for ofte så kan du bli tatt for svindel.Og det koster dyrt. Da forsvinner de ekstra tusenlappene og mer til.

Bidrag er til barnet javel, men når noen mener at det MÅ settes inn på barnets konto eller brukes kun på klær/utstyr til barnet så steiler jeg litt. Hva med et varmt hus å bo i,strøm/ved som gjør det varmt, næringsrik og sunn mat,aktiviteter som koster mm. Barnet trenger omsorg og i omsorg så ligger også dette med et trygt  og godt hjem. Så bidraget går til barnet om mor bruker den stakkars 1000lappen på Rimi.Ja jeg vet at noen betaler mer i bidrag.Men allikevel.


Hva vil jeg med dette? Jo jeg ønsker at det skal være slutt på fjaset der ute om at alenemødre har så god økonomi, og at de lager barn bare for å bli rike og kan kjøpe moteklær.Alenemødre er like oppegående som andre mødre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.