19.08.2011

Mer menneskelig valgkamp?

Etter 22 juli og alt det grusomme som hendte, sto flere politikere frem og sa at i år kom valgkampen til å bli anderledes.
I år skulle man vise hensyn og ha en roligere valgkamp uten unødvendig krangel og "nedtråkking" og hån av hverandres meninger.
Vel, har det blitt det? Har valget hittil vært mer menneskelig?

Jeg har aldri kunne kalle meg en politiker.Jeg har ærlig talt ikke hatt greie nok på hva, hvem og hvordan innen politikk.Men samfunnsengasjert har jeg  vært.Men som et helt vanlig lite menneske så ser man, hører, og oppfatter.

Jeg ser og oppfatter at politikere har engasjert seg etter det som skjedde på Utøya og i Oslo sentrum, vi har sett at flere har latt medmennesket i seg komme tydeligere frem.

Jeg synes Jens Stoltenberg har vist frem sin gode menneskelige side igjen.Sier igjen fordi jeg oppfattet han som sliten og lei og noe ute av det gode sporet en periode.Altså MIN oppfatning, ikke den ene sannheten.

Han har stått på og vist at han og flere til har Brydd seg på riktig måte, nemlig OM, ikke bare MED.

Men så var det valgkampen da.Hva oppfatter en helt vanlig mamma av den.
Jeg ser at det er menneskelig, men kanskje ikke helt på den måte vi ønsket.

Når politikere står frem på tv og høylytt ler av hverandres utsagn og påstår at-den andre juger.Er det så respektabelt egentlig? Kunne de ikke tatt en saklig diskusjon seg imellom.
Dumt å bruke tv tiden sin på barnehageaktig krangel.

Og er det greit at en eks politiker med høy status vandre rundt i Oslo og sier høylytt til en asylsøker, imens tv filmer, at -du fortjener ikke å være her.Grusomt og smakløst mener jeg.Der mistet han min respekt for en stund.

Så til det jeg mener er det værste.Og det er at istedenfor å vise samhold så begynner de jaggu meg å beskylde hverandres parti for det som skjedde 22 juli.

Arbeiderpartiet har fått høre at det er deres politikk sin feil og dermed kan klandres for det som skjedde.
Eller  f.eks det som ble tastet inn på facebook av en fra Arbeiderpartiet:
«Ikke alle tidligere medlemmer av Fremskrittspartiet har sprengt Oslo sentrum i lufta, men alle som har gjort det i år har vært medlemmer av Fremskrittspartiet».

Hadde dette vært skrevet ned av Ola Normann så kanskje man kunne med masse godvilje sett på det som en dårlig spøk.Men dette kan umulig kalles bra.Det var vel kanskje et svar på tiltale, men allikevel.

Den eneste som har skylden i terroren er den som utførte den.Uansett hva han har vært påvirket av så var det hans eget valg å gjøre noe så meningsløst.
Ja han har vært innom Frp, men det er det mange andre som har vært også.Og de fleste Parti har sikkert hadde lynvisitt av både det ene og det andre.
Men med normal oppfatningsevne så vet de fleste at selv om EN person i en gruppe gjør eller tenker noe så gjør/er ikke ALLE det samme. 

Politiker skulle altså føre en roligere og bedre valgkamp, men er den blitt det når de faktisk bruker terrordagen mot hverandre?
Om de skal fortsette med dette så blir det en kynisk og kald valgkamp, ikke en rolig valgkamp der man respekterer hverandre og kun diskuterer høyt det som er saklig og relevant.

Det er i mine øyne ikke saklig å legge skylden på hverandre  for det EN stakkarslig og mislykket mann har utført.Det er kun hans feil. Man vinner ikke velgere på den måten.
Diskuter heller hvordan vi sammen skal forebygge at slikt skjer igjen, og hvordan dere vil ivareta de berørte, som faktisk er hele Norge.

Og så folkens må vi minne hverandre på at de som kan kalle seg politikere er bare vanlige mennesker de også:)
Derfor er vel valgkampen menneskelig, om ikke fullt så medmenneskelig.


3 kommentarer:

  1. SV: Vi fikk veldig mye fint. Ja det er en stor jobb å ha ansvar for pakkene i et bryllup... Skjønner godt det tok tid for deg!

    SvarSlett
  2. Hei! Vi har lagt inn denne posten på topp på Bloggeriet :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for Bloggeriet :)

    SvarSlett

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.