03.07.2011

Lokke fødselen igang?


Ja på Dagbladet sine sider kan man lese om hvordan lokke ut babyen .
Tja vel.Jeg kjenner igjen trangen til å komme i fødsel.I hvert av mine 4 svangerskap har jeg kjent på lengselen etter å komme i gang og møte den lille og slippe den store magen.
Men hver gang har jeg også savnet magen de første dagene, savnet sparkene og bevegelsene innenifra og spenningen man føler.Selv om man såklart er glad for at man er i mål.


Jeg ser på  disse typiske kjærringråd.
Lakserolje: skrekk og gru.Masse vondt, masse dritt(bokstavelig talt) og sannsynligvis ingen rier, men du blir sliten.

Husvask: Greit å få gjort,men med begrensninger:) ofte kommer jo et instinkt om å "bygge rede", men å slite seg ut med husvask er unødvendig og utmattede.La andre ta det.

Rødvin Nei nei.Ikke alkohol i svangerskapet.

Sex :Sannsynligvis er du ikke på ditt mest aktive seksuelt i slutten av svangerskapet ,men om lysten er der er det helt ok såklart .Men om det blir rier og fødsel er en annen sak.Men man kan jo si at det hjelper og bruke det som et greit tidsfordriv inntil det startet naturlig:)
Dessuten sies det visst at sex med utløsning 3 ganger skal tilsvare en modningskur.
Les mer om sex i svangerskapet HER

Kjøre på hompetittenteia vei :Bare kjett både for deg, sjåføren og bilen.Ikke tiden for å ødelegge bilen og bli stående ute i skogen et sted.Da kan du nesten garantere at det starter sånn plutselig:)

Kunne sikkert ramset opp kjærringråd i det uendelige.Men å lokke eller lure igang en fødsel, nei vet du hva så dum er ikke babyen din.Den er smartere enn deg på det området og blir i sin fine kuvøse inntil den selv er klar.

Og skulle det haste å få ut babyen medisinsk sett så overlater vi det til fagfolk å avgjøre hvordan.Men føler du som gravid at noe er galt skal du ikke nøle med å ringe jordmor eller fødeavdelingen.Vi har et sterkt instinkt i oss.

Er du gravid så håper jeg du nyter svangerskapet, koser med magen og husk at samspill med babyen starter allerede nå. Alt du gjør som gravid ,gjør du sammen med babyen din.Syng en sang for den lille, nyt siste tiden til fødselen, sørg for hvile, frisk luft og tilpasset fysisk aktivitet.
Og ikke glem at du bærer på fremtiden og er vakker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.