10.05.2011

Ikke søppel,men mat til de som trenger det

Synes ideen om  å lage en matsentral er på sin plass.Det blir kastet altfor mye mat.Mat som er langt fra søppel, men brukbar mat.
Har selv vært med å sett hvor mye brødmat som kan bli kastet noen ganger.Da jeg var rundt å hentet brødmat til Røde Kors sto det kasse på  kasse med brød som ble søppel om ikke vi tok det.
Helt ufattelig.Når man samtidig vet at det sitter unge småbarnsforeldre og eldre mennesker rundt omkring nesten uten mat så ser man ingen mening i at det skal kastes.


Noen mener vel at dette blir gratis mat for folk som burde skaffe seg jobb og klare seg selv.Og ja det kan skje.Men de aller fleste som får av denne maten er mennesker som ikke har mulighet til å kjøpe nok mat selv.
Vi lever i et rikt land ja,men noen er fattige også her.Det må vi nok bare tåle å høre.
Jeg blir opprørt av at noen mener dette er å sy puter oppunder armene på folk.De som sier dette har ikke sett sultne og fattige folk i øynene.Og har aldri måtte sulte selv.
Jeg har sett alenemødre som nesten har spist seg forderve når de har fått mat gratis,fordi de ikke har råd til å dekke eget ernæringsbehov når den lille trenger noe ekstra.Og veien til sosialkontoret er lang for mange.Man føler seg liten.
Har med egne ører hørt en ung mamma få beskjed om å leve på havregrøt og knekkebrød.Joda , sunn mat det om det suppleres med andre matvarer.
Og hva med gamle mennesker som sitter alene og har lite igjen til mat.Må da være på sin plass at disse som har bidratt til at vi har et velferdsland får litt gratis mat.


Jeg er heldig og kan kjøpe maten vi trenger.Det er kanskje du også.Men noen der ute trenger det som mange mener skal sendes på søppla.
Er vel mange meninger og tanker rundt dette også.Dette var noen av mine enkle og "nede på jorda meninger".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at DU at deler en kommentar/din mening her :)
Kommentarer som er direkte krenkende eller rasistiske blir ikke publisert.